BEAUTY: French Girls

Vannak a francia csajok, meg vagyunk mi halandók. Ők mindig menők, mindent tudnak, állati jól néznek ki és sosem erőltettettek. Van erre egy gyönyörű angol kifejezés: effortless. Mindig próbálom kideríteni, hogy honnan az elemi kúlság, ennek a nyomába eredtem. Elsőre mindig az arcot nézem, nem zavarnak a ráncok, mindig a harmóniát keresem, meg azt a pluszt, amit nem lehet megmagyarázni.

Caroline de Maigret
Camille Rowe
Jeanne Damas

A recept nagyjából ugyanaz, alig smink, messy frizura, tök egyéni stílus. Minden francia nő imádja a francia dolgokat, ezalól a francia gyógyszertári termékek sem kivételek. Tehát az első tipp a micellás víz, amiből ők erre esküsznek.


Bioderma Sensibio H2O 



Lemostuk az arcunkat, egy kis szérum, egy kis hidratáló, és máris élettel teli az arcunk. Rengeteg féle-fajta van. Nyilván nem húsz alatt kell elkezdeni, de azt gondolom, hogy a környezeti ártalmak, mindenféle brutál napsütés és nem utolsósorban a fergeteg bulik, eléggé meg tudják tépázni a fiatal arcbőrt is. Annyi márkának, annyi készítménye van, annyi fajta bőrre, hogy nem mennék bele külön ecsetelgetésbe, hanem mutatom, hogy mik a legmenőbbek.


Lancome Energie de Vie
Nem kell mellé semmi, szérum, hidratáló stb egyben.


Bioderma Hydrobio krém
Fini hidratáló krém.

Lemostuk, hidratáltuk, most jöhet az a varázslat, amitől a francia bigék francia bigék lesznek. Észleltem, hogy a less is more alapvetés náluk. Tehát vagy szem, vagy száj. Vagy felteszed a legbrutálabb vörös rúzst, és hagyod a többit, vagy csinálsz egy aranyos smokey eyes-t, és max egy kis nude szösszenetet nyomsz az ajkaidra. Én például erősen alkalmazom mindkettőt (off korsz külön), lévén, hogy kötve vagyok a sminkeléshez. :D Tök érdekes, hogy a legvégső esetben alapoznak (hiszem is meg nem is), mert szeretik, ha a bőrük pici hibái, mint szexepil működnek. 

Tehát, vörös rúzs, ugye? Na abból sok van, el kell menni, meg kell kérdezni, ki kell próbálni. Van kb 40 millió árnyalat, hideg, meleg, narancsos, pinkes, bordós, mitomén színű, muszáj szájon látni vásárlás előtt, mert csúnyán mellé lehet fogni. 





 Astor, Rimmel, Maybelline, L'oreal

Aztán lehetséges ugye a szem hangsúlyozása, amire kiváló paletták születtek már a világban. 




Essence, Max Factor, Catrice

Kész a smink, jöhet a haj, amivel egyszerűen nem kell semmit csinálni. Maga a nagy Caroline de Maigret árulta el a titkot, hogy a kicsit kócos haját a következő módon csinálja ilyenre. Megmossa, nincs semmiféle kondícionálás, aztán jól lefekszik vizes hajjal, és reggelre ilyen neki. Kipróbáltam, jelentem alássan működik. 




Találtam jó kis videókat, amiben bebizonyítják és megcáfolják, amiket itt összehordtam. :D



Amikor mégis használnak mindent...



És amikor mégsem...

Nem, nem leszünk olyanok mint ők. De nyomokban tartalmazhatun egy kis fülledt francia bájt, mégha erre a kiváló helyre születtünk is. :)




THE END










0 megjegyzés