GASTRO: Scrambled eggs

Imádom a tojást, megőrülök érte, akkor is imádtam, amikor kikiálltották, hogy minden koleszterin szint ősellensége, akkor is, amikor rájöttek, hogy mégsem. Minden formáját szeretem (nem imádási sorrendben).

Bugyantott vagy bevert tojás




Tükörtojás



Főtt tojás


Lágytojás




És végül, de nem utolsósorban a habart tojás másnéven tojásrántotta.


Ha rendesen csinálsz meg egy habart tojást, és veszed a fáradtságot, hogy friss zöldfűszerrel, pirítóson tálald, akkor tuti a siker. Nem egy nagy mutatvány, de kell tudni a fortélyát.

Először is mi kell hozzá:

tojás
vaj
snidling, vagy más zöldfűszer, amit a legjobban szeretsz
egy kis lábos (igen, jól látod, nem serpenyő, bár abban is simán meg lehet oldani)
egy kis creme fraiche (francia tejföl, vészhelyzet esetén tökre ki lehet hagyni, vagy sima tejföllel helyettesíteni)

Nem írom, le, hogy hogy készítem, mert inkább elhoztam nektek a mestert, Gordon Ramsey-t. Viszonylag tehetségesen műveli ezt a receptet is. :D Nyilván meg lehet csinálni a paradicsomot és a gombát is, anélkül is tökéletes. A titok, hogy tényleg le kell rángatni a tűzről, ha kezd az edény nagyon felforrósodni.








THE END

0 megjegyzés